Spijtenburg GGZ

 

Flink tekort aan psychiaters en psychologen

Spitjenburg Werkt voor GGZ 19-2-2018 9:31
Categorieën: GGZ, Psychiaters, Psychologen

Bron: Zorg+Welzijn.nl

Instellingen hebben grote moeite om psychiaters en psychologen te vinden. Dat schrijft Zorg+Welzijn.nll in een artikel op hun website. Er is sprake van een groot verloop in deze functiegroepen. Psychiaters en psychologen stoppen met hun werk en/of gaan verder als zelfstandige. Wachtlijsten worden hierdoor nóg langer, ook in acute situaties.

Oorzaak van het tekort

De vergrijzing, de grote administratieve lasten- en regeldruk, de bekostiging van opleidingsplaatsen en de groeiende vraag naar hbo- en academisch opgeleid personeel in de ggz worden door GGZ Nederland als oorzaken aangewezen voor het tekort aan psychiaters en psychologen. Met name de groeiende regeldruk is voor de doelgroep aanleiding om niet meer in loondienst te willen werken, maar vaker voor het zzp-schap te kiezen.

Is er een oplossing voorhanden?

De problemen rondom het tekort aan psychiaters en psychologen, en de gevolgen daarvan, worden door GGZ Nederland zeer serieus genomen. Er wordt dan ook hard gewerkt om de wachtlijsten aan te pakken, maar er is meer nodig.

Zo is er o.a. geld nodig voor opleidingen en voor de differentiatie van taken van psychiaters naar hbo-opgeleid personeel. Daarnaast is het van groot belang dat er gekeken wordt naar het verminderen van de regeldruk. Het moet aantrekkelijker worden om in deze sector aan het werk te gaan. Niet voor niets is GGZ Nederland enige tijd geleden de campagne regelgekte.nl al gestart. Deze campagne heeft o.a. als doel om de administratieve lasten binnen de GGZ te verminderen. 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close